Eğlenerek İngilizcenizi Geliştirmek İster Misiniz? | Önder Dil

Eğlenerek İngilizcenizi Geliştirmek İster Misiniz? | Önder Dil

Eğlenerek İngilizcenizi Geliştirmek İster Misiniz? | Önder Dil
Önder Dil | Blog Detay | Eğlenerek İngilizcenizi Geliştirmek İster Misiniz?

Eğlenerek İngilizcenizi Geliştirmek İster Misiniz?

İngilizcenizi geliştirmek için birçok farklı yöntem vardır. Kitaplar, dersler, sözlükler… Peki ingilizcenizi geliştirirken aynı zamanda da eğlenmek ister misiniz? İngilizce film/ dizi izleyerek metinlere hakim olmak, anlatılanı anlamaya çalışmak, beyninizi zorlamak ingilizce öğrenme konusunda size oldukça destek olacaktır. Filmlerde ve dizilerde doğal bir dil kullanılır ve eğlencelidir. İzlediğiniz filmleri ve dizileri anlamaya başladığınızda dili öğrenme konusunda daha da istekli ve özgüvenli olursunuz. İngilizcenizi Dizi ve  Filmlerle Geliştirmek İçin İpuçları Eğer başlangıç seviyesinde iseniz,  daha önce izlediğiniz, basit kalıplı dizi ve filmleri tercih edebilirsiniz. Filmin ve dizinin konusunu zaten bildiğiniz için hikayeyi takip etmek yerine sadece metne odaklanma şansınız olacaktır.  Filmin alt yazısını açarak ne anlatmak istediğini anlamaya çalışmak ilerleme kat etmenize yardımcı olacaktır. Altyazılı film veya dizi  izlemek bazı kişiler tarafından doğru bulunmaz. Oysa ki altyazı, kelimelerin yazılış ve telaffuzu konusunda size yol gösterir. Başlangıç seviyesi için kısa dizi/ filmleri ve zevk aldığınız, türü sizin hoşunuza giden film ve dizileri tercih etmelisiniz. İzlemekten zevk aldığınız türlerden daha fazla şey öğrenirsiniz. Film veya dizi  izlerken bir not defteriniz olsun. Filmi izlerken dikkatinizi çeken bir kelime, bir kalıp ya da bir söz gördüğünüzde hemen defterinize yazarak onu pekiştirin. Şimdi sizler için basit düzeyde, anlaşılabilir ve ingilizce seviyenizin artmasına yardımcı olacak film ve dizi önerileri sunuyoruz.

 

1. Forrest Gump

Forrest Gump,  İngilizcenizi geliştirmek için gayet uygun bir filmdir.  Forrest Gump karakteri zihinsel sorunları olan bir karakter ve bu yüzden filmde konuşmalar gayet yavaş akıyor. Filmin dili ise basit ve anlaşılır düzeydedir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Vietnam Savaşı’na girişini konu alan bir film izleyeceksiniz.

 

 

2. Cast Away

Cast Away filmindeki konuşmaların çoğu monolog geçer. Karakter kendi iç dünyasında tartışma halindedir. Filmde karakterler arası karmaşık olaylar olmadığı için takip etmek oldukça kolay olacaktır.  Filmdeki karakter bir FedEx çalışanıdır ve uçağının Güney Pasifik üzerindeyken düşmesi üzerine ıssız bir adada yaşamak zorunda kalmasını konu alır.

 

3. Friends

Durum komedisi denince akla ilk gelen dizilerden biri Friends’ tir. Birbirinden farklı karakterlere sahip 6 genç arkadaşın Dizi New York’da başlarına gelen komik olayları ve romantik ilişkileri anlatır.  Günlük konuşma dili sayesinde zorlanmadan takip edebileceğiniz bir dizidir.

 

4. How I Met Your Mother

Komedi dizilerinin baş tacı diyebileceğimiz How I Met Your Mother 5 yakın arkadaşın hayatlarını ve seçimlerini esprili bir şekilde anlatıyor. Sadece komedi değil, zaman zaman duygusal anlarda yaşayacağınız sevilen bir dizi. Kelime dağarcığınız oldukça geliştirecektir. Dizideki karakterlerin konuşma hızı ortalama olduğu için çok zorluk çekmeden diziyi takip edebilirsiniz.

 

5. Stranger Things

Bu dizinin odak noktası kaybolan arkadaşları Will ile ilgili gerçekleri açığa çıkarmaya çalışan kasabalı genç arkadaşlardır. Bu diziden bilim kurgu ve eğitim gibi farklı konulardan kelimeler öğrenerek kelime haznenizi genişletebilirsiniz.

 

6. The Crown

The Crown dizisi,  Kraliçe II. Elizabeth’in 1940’larda başlayan büyüleyici hikayesini konu alıyor. Bu dizide başta tarihsel kelimeler olmak üzere birçok ingilizce kelimeye şahit olacaksınız.  Aynı zamanda İngiliz aksanına ilgi duyan ve akademik ingilizce öğrenen kişiler için uygundur.

İngilizce öğrenmenin en eğlenceli hali belki de film veya dizi izleyerek öğrenmektir. Hem sevdiğiniz aktiviteyi yapıp hem de kendinizi  geliştirmek bu kadar kolay olmazdı. Haydi elinize bir not defteri alın ve konusu en çok hoşunuza giden dizi veya filme başlayın.

 

 

 

İletişim
Adres

İstiklal Mahallesi
Çınar Sokak No:6
Eskişehir

Haritada Göster
Bize Ulaşın

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir, yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Eğlenerek İngilizcenizi Geliştirmek İster Misiniz? | Önder Dil

Önder Dil Whatsapp