Erken Yaşta Yabancı Dil Öğrenmenin 7 Faydası | Önder Dil

Erken Yaşta Yabancı Dil Öğrenmenin 7 Faydası | Önder Dil

Erken Yaşta Yabancı Dil Öğrenmenin 7 Faydası | Önder Dil
Önder Dil | Blog Detay | Erken Yaşta Yabancı Dil Öğrenmenin 7 Faydası

Erken Yaşta Yabancı Dil Öğrenmenin 7 Faydası

İletişim kurmanın mucizesi dil, dil öğrenmenin mucizesi ise gelişime sağladığı faydalardır. Dil öğrenimi, okul öncesinden başlayıp devam eden iletişim kurma, düşünceyi geliştirme ve bilgi aktarma gibi özeliklerinin gelişimine büyük katkı sağladığından oldukça önemlidir. Eskişehir’in tecrübeli dil kursu Önder Dil, dil öğrenmenin mucizevi faydalarının bilincinde hizmet vermektedir. 

Dil öğrenmenin saymakla bitmeyecek faydaları arasından ilk 7’si.

1.Çocuğunuz Eğlenirken Öğrenir

Okul öncesinden ilkokul 3.sınıfa kadar olan süreçte dil öğrenimi farklı tekniklerle yapılır. Rol model olan öğretmenler, çocukların eğlenirken öğrenmesi için çeşitli kurgularla dil öğretir. Oyunlar ve çeşitli tekrarlar, bu yaşta dil öğrenimini eğlenceli kılar. İlk aşamada sadece öğretmeni izler ve anlam çıkarır. Sonrasında ise tıpkı anadilde olduğu gibi konuşmaya başlar.

2.Öğrenmeye Kolaylıkla Aktif Katılım Sağlar

Dil öğreniminde aktif katım, konuşulanın anlaşılmasının dışında cevap verebiliyor olmak, gün içinde de konuşabiliyor olmaktır. Çocuklarda bu durumda oldukça hızlı gerçekleşir. Aktif katılımın rahatça olması, henüz çok fazla bilgi birikimlerinin olmamasıdır. Bu sebeple hayatın içinde öğrendiklerini uygulamaları, yetişkin bireylerden daha kolaydır. 

3.Matematiksel ve Bilimsel Yeteneği Gelişir

Yapılan araştırmaların sonucunda, bir dil konuşanların beyin hücresinin sayısının iki ya da daha fazla dil konuşanlara göre daha çok olduğu görülmüştür. Yani farklı dil öğrenmenin beyin gelişimine katkısı büyüktür. Bu sayede çocuğun erken yaşta matematiksel ve bilimsel yeteneği gelişir. Aynı anda farklı konularda düşünebilme, hesap yapabilme, sonraki adımları tahmin etme gibi avantajlara sahip olur.

4.Özgüven Sahibi Olur

‘‘Başarmak’’ okul öncesi ve ilkokul çocukları için değerli bir sonuç. Çoğu zaman onlar sadece sizin takdir etmenizle dahi onlar kendilerine güvenir. Ancak dil öğrenmek, hem o dönemde hem de sonrasında çocuğunuzun özgüvenini her zaman arttırır. Başarmış olmanın bir sonucu olarak, diğer derslere olan katılımı artar. Yapamayacağım korkusu büyük ölçüde yenilmiş olur.

5.Hızlı ve Doğru Bilgi Edinir

İnternet kullanımı artık çok küçük yaşta başlıyor. Sınırsız bir kütüphane olarak düşünebileceğimiz interneti doğru kullanmak, doğru kaynaklara ulaşmak ile mümkün olacak. Yapılan aramaların İngilizce olması, kısa sürede bilgiye erişimi mümkün kıldığından hızlı ve doğru bilgi edinebilecek. 

6.Farklılıklara Rahat Uyum Sağlar

Küçük yaşta dil öğrenmiş bir çocuk, o dönemde farklılıkların olduğunu pozitif şekilde benimser. Deneyimlenmiş olan ikinci bir dil, gözlemlediği farklılıklara çabuk adapte olmasını sağlar. Gelişen bakış açısı sayesinde, değişimden ve yeniliklerden beslenmeyi bilir.

7.Üçüncü Bir Yabancı Dil Öğrenmesi Kolaylaşır

Çocuklar küçük yaşta deneyimle kazanmış olduğu özellikleri çok zor unutur. Anadili öğrenme biçimini ikinci kez farklı bir dilde uygulamış olan kişi, üçüncü dili bu sebeple daha kolay öğrenir. Öğrenirken anımsayacakları sayesinde, üçüncü dil öğrenimi kolaylaşır.

 

Önder Dil Eğitim Merkezi tecrübeli kadrosuyla, çocukların erken yaşta hem dil öğrenmesine hem de kendini geliştirmesine katkıda bulunur.

İletişim
Adres

İstiklal Mahallesi
Çınar Sokak No:6
Eskişehir

Haritada Göster
Bize Ulaşın

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir, yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Erken Yaşta Yabancı Dil Öğrenmenin 7 Faydası | Önder Dil

Önder Dil Whatsapp